Gietvloer Zelf Doen

Gepubliceerd aug. 06, 21
4 min read

Informatie, Uitleg En Kostenoverzicht 2021 - Gietvloer

Als laatste kun je een gietvloer gewoon over een bestaande vloer uitgieten, wat je weer kosten bespaart - pu gietvloer zelf leggen. Het is ook zeer eenvoudig om je gietvloer zelf te leggen en zo arbeidskosten uit te sparen. In deze kluswijzer: De prijsopbouw van gietvloeren De kosten van een gietvloer worden bepaald door de oppervlakte van je vloer, het type gietvloer dat je kiest en de hoeveelheid lagen die je aanbrengt.

Schakel je een bedrijf in om je vloer te leggen, zul je dus flink wat arbeidskosten moeten betalen (gietvloer badkamer zelf doen). Uiteraard betaal je ook voor de vloer zelf, maar hierbij geldt dat hoe groter het oppervlakte is, des te lager zijn de materiaalkosten per vierkante meter. Wat kost een gietvloer? Elke gietvloer heeft een eigen samenstelling en plaatsingswijze, waardoor de prijs per vierkante meter tussen de verschillende varianten van gietvloeren ook verschilt.

Gietvloeren Zelf Gietvloeren Maken

Daarom kun je ervoor kiezen om zelf een gietvloer te leggen. Hoe dit in zijn werk gaat, zal het volgende deel van dit artikel behandelen. Een doe-het-zelf gietvloer kun je prima zelf uitvoeren aan de hand van filmpjes en informatie op het internet. Volg de volgende stappen en je bent gegarandeerd van succes.

Informatie, Uitleg En Kostenoverzicht 2021 - GietvloerGietvloer: Lees Hier Alles Over De Prijs En Mogelijkheden

Ten eerste moet je een primer hebben, die je op de ondervloer aanbrengt voor een ideale hechting van je gietvloer. Daarnaast heb je de gietvloer zelf, die je in de juiste hoeveelheid moet bestellen. Hierbij moet je rekening houden met je totale oppervlakte en de aantal lagen die je aanbrengt.

Handleidingen Doe Het Zelf Pakket - Gietvloer Winkel

Qua materiaal moet je over een kwast, zeil en vachtroller beschikking hebben. betonlook gietvloer zelf doen. Stap 2: De voorbereiding op de werkzaamheden Je moet allereerst je ondergrond stofvrij en vetvrij maken, zodat oneffenheden weggewerkt worden. Een gietvloer hecht namelijk het best bij een egale ondergrond. Gebruik voor een betere hechting eveneens een primer, die je na aanbrengen minimaal zestien uur moet laten drogen.

Stap 3: Breng nu de gietvloer zelf aan De gietvloer bestaat uit twee componenten. Voeg deze bij elkaar en mix ze voor minimaal zestig seconden. Verspreid de gietvloer gelijkmatig over de ondergrond en werk de vloer af met een vlakspaan. De gietlaag zal minimaal zestien uur moeten drogen, alvorens je hem verder kunt afwerken.

Een Gietvloer: 6 Dingen Waar Je Rekening Mee Moet Houden

Stap 4: De topcoating aanbrengen De topcoating biedt een perfecte beschermlaag voor je gietvloer. Dit is een harde laklaag, die zorgt voor slijtvastheid van je gietvloer. De topcoating breng je aan met een vachtroller. gietvloer badkamer zelf doen - betonlook gietvloer zelf doen. Houd er ook rekening mee dat je topcoating moet drogen. Wat kost een doe-het-zelf gietvloer? De totaalprijs van de doe-het-zelf gietvloer bestaat nu alleen uit de materiaalkosten.

Er zijn zelfs zaken die je een doe-het-zelf pakket aanbieden, waarin de gietvloer zit en alle verdere benodigdheden. Zo kost een PU gietvloerpakket voor vijftien vierkante meter circa €536 en krijg je per pakket dat je daar bovenop koopt stapelkorting. Een Epoxy gietvloerpakket kost €528 voor vijftien vierkante meter.

Topkwaliteit Epoxy Vloercoating - Leg Zelf Je Epoxyvloer!

Uiteraard wordt er bij uw bestelling van een doe het zelf pakket ook een handleiding op papier toegevoegd! Het is erg belangrijk om het vochtpercentage in de ondergrond te meten, deze mag niet meer bedragen dan 3% (bij anhydriet tussen de 0,5 en 1%). Dit kunt u doen met een vochtmeter, deze kunt u huren via onze webshop - zelf gietvloer leggen.

Het aanbrengen van een gietvloer is in principe een uitgebreidere versie van het werken met egaline en van een coating is in principe een uitgebreidere versie van het werken met verf. De materialen worden zodanig geleverd, dat afwegen of afmeten van de diverse componenten niet nodig is, zodat in dit opzicht ook geen fouten gemaakt kunnen worden - gietvloer zelf doen.

Een Gietvloer In Huis, Zelf Doen Of Uitbesteden?

Voordat aan de bewerking wordt begonnen dient allereerst het geleverde materiaal gecontroleerd te worden. Geleverde primer sets, schraplaag sets , gietlaag sets en de topcoat sets dienen apart te worden neergezet met daarop of daarbij de bijbehorende verharder. E.e. a. staat duidelijk op de etiketten aangegeven - zelf gietvloer leggen. Door dit te doen kunnen geen vergissingen worden gemaakt door bijvoorbeeld de verkeerde harder bij een product toe te voegen.

Handleidingen Doe Het Zelf Pakket - Gietvloer WinkelGietvloeren Leggen? - Een Vloerenspecialist Biedt Hulp!


Op alle etiketten staat duidelijk component A en component B en er staat aangegeven hoeveel m² u met deze verpakking ongeveer kunt doen. Bij onze gietmassa’s, betonlook vloer, gietvloer en coating, wordt ook een stuk stucloper bijgeleverd welke bedoeld is om op te mengen. Dit om te voorkomen dat ongemengd materiaal op de ondergrond terecht komt, hetgeen dat later hechtingsproblemen of zachte plekken in de gietlaag kan veroorzaken.

Zelf Een Gietvloer Plaatsen: 3 Tips

Onze producten dienen gemengd te worden met een menggarde. Handmatig mengen van de producten met een roerstaafje leidt negen van de tien keer tot zachte plekken in de vloer. Dit raden wij u af. Veiligheid. Lees voordat u gaat starten onze veiligheidsbladen. De geleverde producten bevatten geen vluchtige oplosmiddelen, maar dienen toch met zorg te worden behandeld.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Houten Vloer Laten Leggen

Published Jan 27, 22
6 min read

Vloer Laten Leggen

Published Jan 18, 22
6 min read

Multiplank Vloer

Published Jan 17, 22
6 min read